Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Er zijn diverse redenen om uw binnenschilderwerk te vernieuwen. Ziet u bijvoorbeeld verkleuringen, blaasjes, barsten of krasjes op het schilderwerk? Of bent u gewoon toe aan een frisse look van uw huiskamer, kantoor of een andere ruimte? Wat uw reden ook is, wij zorgen ervoor dat uw binnenschilderwerk er weer prachtig uitziet.

Vraag offerte aan

Voor wie?

Pruis Schilderwerken heeft ruime ervaring op het gebied van binnenschilderwerken bij scholen, zorginstellingen, kerken, zakelijke opdrachtgevers en particulieren. Of het nu gaat om het schilderen van houtwerk bij trappen, raampartijen, ornamenten of werkzaamheden aan wanden en plafonds. Wij zijn in staat om het schilderwerk met de beste kwaliteit en duurzaamheid uit te voeren.

 

Onze werkwijze

1. Inspectie van de ruimte
Wij komen bij u langs om de omvang en de staat van uw huidige schilderwerk te bekijken. Zijn er krasjes, blaasjes, barsten of verkleuringen? Hebben de buren lekkage gehad en heeft dat zijn sporen nagelaten? Moeten oude verflagen verwijderd worden? En is er nog genoeg omtrekspeling? Al deze vragen zijn onderdeel van onze checklist. Hoe nauwkeuriger we de inspectie verrichten, hoe kleiner de kans dat we tijdens de werkzaamheden voor verrassingen komen te staan.

2. Kleuradvies en offerte
De kleuren verf die u wilt gebruiken, dragen bij aan de sfeer. Wilt u graag een nieuwe kleur, maar twijfelt u over de combinatie van de kleuren? Wij helpen u bij het kiezen van de perfecte kleur(en) voor uw woning, kantoor of andere ruimte. Uw wensen en ons advies verwerken wij vervolgens in een heldere, vrijblijvende offerte. Deze ontvangt u binnen een week van ons.

3. Planning
Vervolgens maken wij een overzichtelijk planning. Deze nemen we een week voor de start nog eens telefonisch met u door. Als specialist in binnenschilderwerk, van zakelijke en particuliere woningen, begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is dat onze werkzaamheden zo min mogelijk overlast veroorzaken. Wij doen er dan ook alles aan om dit te beperken.

4. Aan de slag!
Om 07:30 uur starten onze schilders. Zij gaan zeer gestructureerd te werk. Dat is ook belangrijk, want daarmee waarborgen wij onze kwaliteit. De methodes die wij gebruiken zijn vaak hetzelfde, maar daarin houden we zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Dat maakt elk project weer anders en vraagt telkens weer om een eigen manier van aanpak. Ons werk is en blijft natuurlijk maatwerk.

 

Binnenschilderwerk in 10 stappen

  1. We beginnen met het wassen en ontvetten van het houtwerk;
  2. daarna verwijderen we loszittende verfdelen;
  3. als we houtrot tegenkomen herstellen we dit of vervangen we het houtwerk;
  4. openstaande naden worden gefreesd, geprimeerd en gevuld met epoxyhars;
  5. als alles netjes hersteld is, kan het houtwerk geschuurd worden;
  6. ook de naden worden gekit en oneffenheden gerepareerd;
  7. de gerepareerde plekken krijgen een mooie grondlaag;
  8. het schone houtwerk wordt voorgelakt;
  9. daarna wordt het weer even opgeschuurd en afgelakt.
  10.  Voor oplevering wordt al het raam- en houtwerk netjes gewassen, zodat alles er weer spik en span uitziet.

Wandafwerking

Ook voor een nette afwerking van uw wanden, met traditioneel of glasvezelbehang, kunt u bij ons terecht. Deze patronen zijn eenvoudig overschilderbaar en zorgen voor een bijzonder decoratief resultaat. Naast glasvliesbehang hebben we ook een groot assortiment aan decoratieve behangmerken, als Eijffinger en VT Wonen, met prachtige patronen en kleuren. Wilt u liever iets persoonlijks aan de muur? Kies dan voor ons fotobehang. Welk behang u ook kiest, wij zorgen voor een strakke afwerking.

 

Wat doen wij nog meer?

Naast binnenschilderwerk en wandafwerking kunt bij ons ook terecht voor al uw buitenschilderwerk, het maken en uitvoeren van een meerjarenonderhoudsplan, houtrot reparatie en glasservice.

 

Korting in de wintermaanden

Heeft u een schilderklus die net zo goed in de winter als in de zomer uitgevoerd kan worden? Maak dan gebruik van onze winterschilder.

 

Uw huis laten schilderen?

Laat de binnenkant van uw huis schilderen of behangen door een professioneel schildersbedrijf. Neem contact op met Pruis Schilderwerken via 0525 68 33 33 of vraag direct een offerte aan.