Skip to content

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

 

Als de winter zich langzaam terugtrekt, de voorjaarsbloemen beginnen te bloeien en de zon ons weer verwarmt, dan weten wij… het is weer buitenschilderseizoen!
Met veel plezier trekken onze schilders, timmermannen en glaszetters hun overalls aan en rijden zij in witte busjes het hele land door om mensen te verblijden met een fris uiterlijk van hun woning, wooncomplex, school, kerk, zorginstelling of kantoor.

Bekijk ons portfolio

 

Wat valt er onder buitenschilderwerk?

De hele buitenkant van uw huis kunt u laten schilderen door een buitenschilder. Van de deuren en kozijnen, tot de buitenmuren, de schuur, de schutting en de dakkapel.

 

U kunt ook bij ons terecht voor

  • Een onderhoudsplan
  • Binnenschilderwerk
  • Houtrot reparatie
  • Glasservice
  • Wandafwerking

 

Waarom is professioneel buitenschilderwerk belangrijk?

We wonen in een prachtig land. Alleen laat het weer soms wat te wensen over. De wisselvalligheid van ons klimaat zorgt ervoor dat het buitenschilderwerk van uw woning flink wat te verduren krijgt. En dat zie je terug in scheurtjes, blaasjes, verkleurde delen en houtrot. Zonde, want het ziet er niet mooi uit en houtrot kan zich ook nog eens snel verspreiden. Goed en kwalitatief buitenschilderwerk is daarom onmisbaar voor iedere woning. Het beschermt en zorgt voor een langere levensduur van uw houtwerk.

Buitenschilderwerk in 10 stappen

Om uw buitenschilderwerk er weer helemaal als nieuw uit te laten zien, volgen wij de volgende stapsgewijze werkwijze.

 Stap 1: houtwerk wassen en ontvetten

Stap 2: loszittende verfdelen verwijderen

Stap 3: houtrot herstellen (indien nodig)

Stap 4: naden fresen, primen en vullen

Stap 5: houtwerk schuren

Stap 6: oneffenheden repareren en naden kitten

Stap 7: alles krijgt een mooie grondlaag

Stap 8: houtwerk voorlakken

Stap 9: houtwerk opschuren en aflakken

Stap 10: hout- en glasbewassing

 

4 signalen dat uw woning toe is aan een onderhoudsbeurt

Wanneer moet u uw buitenschilderwerk laten vernieuwen en waar moet u op letten? We hebben ze hierboven al even genoemd, maar we zetten ze nog even voor u op een rij.

  1. Er zijn beschadigingen aan het schilderwerk
  2. Het schilderwerk vertoont verkleuringen
  3. Er zijn blaasjes of scheurtjes zichtbaar
  4. De verf begint te verpoederen

Mocht u een van deze signalen tegenkomen, wacht dan niet te lang om een buitenschilder in te schakelen.

 

Neem contact met ons op

 

Onderhoudstip van de schilder

Goed onderhoud van het buitenschilderwerk waarborgt de waarde van uw woning. Daarom raden wij u aan om elke twee maanden, als u uw ramen lapt, ook het houtwerk af te nemen. Vooral de liggende delen zijn kwetsbaar. Let bij het afnemen goed op de aanwezigheid van eventuele krasjes of blaasjes. Zitten er kieren in het houtwerk? Dan kan er water inlopen en kan houtrot ontstaan. Hierdoor kunnen de kosten van onderhoud aanzienlijk oplopen. Hoe sneller je erbij bent, hoe minder de werkzaamheden. Dus ziet u verkleuringen, blaasjes, barsten of krasjes op het schilderwerk? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op. Dan overleggen we of het noodzakelijk is om het buitenschilderwerk te vernieuwen.

 


Wilt u zeker weten dat uw buitenschilderwerk goed onderhouden wordt?

Verdiep u dan even in ons onderhoudsplan. Als u deze dienst bij ons afneemt komen wij jaarlijks bij u langs om het hout- en schilderwerk te inspecteren, te reinigen en bij te werken. Zo zorgt u ervoor dat uw woning zijn waarde behoudt.

Lees meer over het onderhoudsplan

 

Scroll To Top