Historie

Historie

Pruis Schilderwerken heeft een lange historie. Na het behalen van het officiële schildersdiploma begon de heer Pruis in 1930 een schildersbedrijf in Elburg. Klanten bestonden voornamelijk uit familie, vrienden en kennissen uit de buurt. Na verloop van tijd mocht de heer Pruis het onderhoud uitvoeren op de legerplaats in het t'Harde. Een mooie grote klant waar jaren werk uit er voort vloeide.

Zoon en schoonzoon mochten het bedrijf overnemen. In deze tijd was de Nederlandse woningmarkt flink in beweging. Er werden veel nieuwe woningen gebouwd. Pruis Schilderwerken kon goed profiteren van deze ontwikkeling en groeide uit tot een grote regionale schilder.

Eind jaren '90 kreeg Pruis Schilderwerken de kans om Schildersbedrijf Hattem van Winkoop over te nemen. Hiermee heeft Pruis Schilderwerken zich meer gericht op de particuliere klant uit Hattem en omstreken. De trouwe klanten van Schildersbedrijf Hattem van Winkoop zijn tot op de dag van vandaag ook de trouwe klanten van Pruis Schilderwerken.

Aan de Oosterwalstraat, midden in de vesting van Elburg heeft Pruis al jaren haar winkel, werkplaats en kantoor. Na al die jaren is het pand helaas te klein geworden. Tevens was het voor leveranciers een lastige opgave om met de vrachtwagens het kantoor te bereiken door alle smalle straatjes en steegjes. Op een andere locatie in Elburg mag er in 1999 gebouwd worden aan een nieuw en ruimer pand.

In 2000 is Pruis Timmerwerken opgericht. Hiermee kan Pruis zelfstandig houtrotwerkzaamheden en kleine verbouwingen uitvoeren. De timmermannen van Pruis kunnen houtrotplekken tot een vuistgrootte volledig herstellen met een pasta. Zij beschikken over het Window-Care certificaat. Bij grotere houtrotplekken gaat Pruis over naar deelvervanging, welke op maat gemaakt wordt. In het nieuwe pand wordt een eigen timmerfaciliteit gebouwd zodat op een snelle manier een nieuw kozijn, raam of deur op maat gemaakt kan worden.

In 2011 is Schildersbedrijf Schildersbedrijf J. Vlieger V.O.F. onderdeel geworden van Pruis Schilderwerken. Ook deze trouwe klanten van Schildersbedrijf Schildersbedrijf J. Vlieger V.O.F. zijn tot op de dag van vandaag ook de trouwe klanten van Pruis Schilderwerken.