Skip to content

Profiteer tot eind 2018 van lagere kosten voor schilderwerk

Profiteer tot eind 2018 van lagere kosten voor schilderwerk

Vanaf 1 januari 2019 gaat het btw-tarief van 6 procent naar 9 procent. Een verhoging van 3 procent die het kabinet graag wil doorvoeren. Zo worden niet alleen de boodschappen en een bezoek aan de kapper, maar ook het schilderwerk aan uw woning duurder.

Betaalt u straks 9 of 21 procent btw over schilderwerk?

Uw btw-tarief is afhankelijk van de leeftijd van uw woning. Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u in 2019 negen procent btw. Is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan betaalt u 21 procent btw op schilderwerk.

Zo profiteert u ook in 2019 van het 6 procent btw-tarief

Wilt u uw huis toch graag in 2019 laten schilderen, tegen het oude tarief? Dat kan! Het tarief van 9 procent gaat pas in als de werkzaamheden in 2019 worden uitgevoerd en afgerekend. Betaal je de factuur voor 31 december 2018? Dan mag dat nog gewoon tegen het huidige tarief.

Heeft u plannen om binnenkort uw woning te laten schilderen?

Wacht dan niet langer. De komende maanden is het nog perfect weer om de buitenkant van uw woning te laten schilderen. Of profiteer dubbel en schakel begin 2019 de winterschilder in. Als u voor het eind van het jaar de rekening betaalt, heeft u nog gewoon het btw-tarief van 6 procent en krijgt u 25 euro korting per dag, per schilder! Maak een afspraak.

 

Scroll To Top