Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

 

Elke dag met plezier thuiskomen, dat wilt u toch ook? Om het woonplezier te behouden is het belangrijk om het schilderwerk met regelmaat te onderhouden. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van het meerjarenonderhoudsplan. Met dit plan bent u voor meerdere jaren verzekerd van hoogstaand onderhoud aan uw schilderwerk.

 

Zekerheid en kosten onder controle

In het meerjarenonderhoudsplan vindt u precies waar u, op welk moment, voor betaalt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Mochten er werkzaamheden nodig zijn die niet in het plan zijn vermeld, dan bespreken wij deze vooraf met u. Zo verzorgen wij optimaal onderhoud, tegen zo laag mogelijke kosten.

Vraag een MJOP aan

 

Waarom is een meerjarenonderhoudsplan noodzakelijk?

Met een meerjarenonderhoudsplan:

  • weet u zeker dat uw schilder- en houtwerk goed onderhouden wordt;
  • bespaart u onnodige herstelkosten;
  • en zorgt u ervoor dat uw woning in waarde toeneemt in plaats van afneemt.

Goed en ambachtelijk schilderwerk ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een langere levensduur van uw houtwerk.

 

Deze werkzaamheden vallen binnen het onderhoudsplan

  • Buitenschilderwerk: het schilderen van gevels.
  • Hout- en glasbewassing: het wassen van het glas- en houtwerk. Binnen en buiten.
  • Binnenschilderwerk: het schilderen van muren, kozijnen, plafonds, vloeren en trappen.
  • Houtrot reparatie: het repareren van oneffenheden in het hout met Dry Flex epoxyhars.
  • Wandafwerking: behangen en stucen.
  • Glasservice: het vervangen van beschadigde ramen en het installeren van isolatieglas.

 

Hoe het MJOP werkt

Als u een aanvraag bij ons hebt ingediend komen wij bij u langs om de onderhoudsstaat van de werkplek te bezichtigen en het werk in te meten. We bespreken uw wensen wat betreft de onderhoudsperiode (5-20 jaar), de kleuren en eventuele toekomstplannen wat betreft verbouwingen. Dit verwerken wij in onze offerte.

Na het goedkeuren van de offerte maken we een heldere planning, waarin we goed rekening met u houden. De werkzaamheden kunnen natuurlijk effect hebben op uw dagelijkse gewoonten. Als de planning onderling afgestemd is gaan we volgens de afgesproken planning te werk.

 

Voorbeeld meerjarenonderhoudsplan schilderwerk

Om u een beeld te geven hebben we een voorbeeld gemaakt van een 10-jarig onderhoudsplan.

 

2018 Grote onderhoudsbeurt

2019 Hout- en glasbewassing

2020 Inspectieronde

2021 Kleine onderhoudsbeurt

2022 Hout- en glasbewassing

2023 Inspectieronde

2024 Grote onderhoudsbeurt

2026 Inspectieronde

2027 Hout- en glasbewassing

2028 Kleine onderhoudsbeurt

 

Werkzaamheden onderhoudsplan schilderwerk

 

Grote onderhoudsbeurt

We controleren het hout- en schilderwerk, werken het bij en verhelpen beschadigingen. Als alle herstelwerkzaamheden uitgevoerd zijn reinigen we het hout- en glaswerk grondig, zodat alles er weer stralend uitziet.

 

Hout- en glasbewassing

De buitengevel en de ramen krijgen een intensieve reinigingsbeurt. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van het schilderwerk wordt verlengd. Maar natuurlijk ook dat alles er weer stralend uitziet!

 

Inspectieronde

Om de 3 jaar moet het schilderwerk goed geïnspecteerd worden. Tijdens deze inspectie letten we vooral op beschadigingen van het schilderwerk en signalen van beginnende houtrot. Door dit op tijd te signaleren en behandelen worden toekomstige gebreken voorkomen. Is de gevel toe aan een wasbeurt? Dan doen we dit natuurlijk ook meteen.

 

Kleine onderhoudsbeurt

Zoals de naam al doet vermoeden lijkt de kleine onderhoudsbeurt op de grote onderhoudsbeurt. Ook tijdens dit onderhoud wordt alles netjes bijgewerkt en waar nodig hersteld. De focus ligt tijdens dit onderhoud op de weersgevoelige delen en de grondlagen. En net als bij de grote onderhoudsbeurt krijgt het hout- en schilderwerk een grondige glas- en houtbewassing.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie