Restauratie

Behoud van cultureel erfgoed

Voor het restaureren van cultureel erfgoed zoals monumentale panden of kerken weten diverse opdrachtgevers ons al jaren te vinden. Het schilderwerk van antiek kerkmeubilair of het restaureren van oud houtwerk vereist detaillistisch werk. Ambachtelijk schilderwerk wordt gecombineerd met het vervangen en/of repareren van het oude timmerwerk.

Schilder- en timmerwerk liggen dicht bij elkaar. Door onze ervaring beschikken wij over verschillende specialisten op het gebied van houtrotbestrijding. Wij kunnen houtrotplekken tot vuistgrootte volledig herstellen met een pasta. Bij grotere houtrotplekken gaan wij over naar deelvervanging, welke op maat gemaakt wordt. Wij beschikken over eigen timmerfaciliteiten, zodat op een snelle manier een nieuw kozijn, raam of deur kan worden gemaakt, zonder dat de gehele planning vertraging oploopt.

Restauratie

Historie van

Monumenten

Pruis Schilderwerken restaureert rijksmonumenten, kastelen, kappelen en kerken. Het restaureren vergt een andere aanpak dan het reguliere schilderwerk. We hebben veel kennis in huis op het gebied restauratie en kunnen daardoor goed het onderscheid maken tussen regulier schilderwerk en gedetailleerd schilderwerk voor monumenten. Het vergt een andere technische aanpak en we gebruiken andere duurzame materialen. De originele kleuren en de staat van het gebouw zullen niet verdwijnen. Met veel aandacht en liefde zorgen we dat de historie van het monument altijd behouden blijft.

Kwaliteitsregeling

Kennis & Kunde

Bij Pruis Schilderwerken kunt u rekenen op restauratiekwaliteit. Wij zijn in het bezit van de Kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Door Monumentenwacht zijn we opgenomen in het register Kennis & Kunde voor de onderdelen: Schilderwerk en Beglazingen. Kennis & Kunde is de kwaliteitsregeling voor het restauratiewerk waarbij wij aan verschillende kwaliteitseisen moeten voldoen. Doordat onze vakmannen telkens diverse opleidingen en trainingen volgen, kunnen wij deze kwaliteiten leveren. Op deze manier hebben wij aangetoond dat onze vakmannen kennis en kunde hebben van het onderhouden van monumentaal erfgoed.
Offerte aanvragen