Over ons

Over Pruis Schilderwerken

 

Wij zijn Pruis Schilderwerken. Wij zijn een familiebedrijf dat in bijna 90 jaar uitgroeide van een eenmanszaak tot een multifunctioneel schildersbedrijf met meer dan 40 vakkundige schilders en glaszetters.

 

De geschiedenis van Pruis Schilderwerken

De geschiedenis van ons schildersbedrijf gaat terug tot 1930. De heer Pruis had net zijn schildersdiploma behaald toen hij zijn stoute schoenen aantrok en zijn eigen schildersbedrijf in Elburg startte. Wat begon met klussen voor familieleden en vrienden, groeide uit tot een bekend regionaal schildersbedrijf voor ambachtelijk schilderwerk.

 

Overname familie Van Olst

In 2000 werd Pruis Schilderwerken overgenomen door Koos van Olst. Hij liet de naam van het schildersbedrijf onveranderd, maar breidde wel het dienstenpakket uit. Naast schilderwerk leverden we nu ook timmerwerkzaamheden, zoals het renoveren van houtrot en het uitvoeren van kleine verbouwingen. In 2017 droeg Koos het stokje over aan zijn zoons Sebastiaan en Joachim. Sebastiaan werd het aanspreekpunt voor de commerciële kant van het bedrijf en Joachim nam de algemene zaken voor zijn rekening.

 

Pruis Schilderwerken anno 2018

Inmiddels hebben we meer dan 40 vakkundige schilders en glaszetters in dienst. Want naast schilderwerk kunt u tegenwoordig ook bij ons terecht voor glasservice. Verbouwingen doen wij vandaag de dag niet meer, maar timmerwerkzaamheden als houtrotrenovatie en het afhangen van deuren en ramen daarentegen des te meer. Om ook in dit vakgebied onze kwaliteit te waarborgen volgen diverse van onze schilders een aanvullende vakopleiding timmeren.

 

Schildersbedrijf verhuist van Elburg naar ‘t Harde

Het kantoor van ons schildersbedrijf vindt u niet meer in de stad Elburg, maar nog wel in de gemeente Elburg. Sinds de zomer van 2017 zijn wij namelijk gevestigd in een pand op bedrijventerrein de Koekoek in 't Harde. Slechts twee kilometer verderop.

 

Ons werkgebied

Met een hoofdkantoor op de Veluwe komt u onze schilders en glaszetters in de hele Noord-Veluwe regio regelmatig tegen. Maar ook in plaatsen als Almere, Amsterdam, Harderwijk, Hilversum, Lelystad en Zwolle zijn de in het wit geklede schilders, met ons rood-blauwe logo, goed vertegenwoordigd.

 

Keurmerk

Wij zijn een familiebedrijf waar altijd wordt gewerkt aan de dag van morgen. Kwaliteit, veiligheid en talent zijn voor ons belangrijke zaken en daar investeren wij in. Wij beschikken over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerk:

VCA**

Al geruime tijd beschikken wij over het VCA** 2008/5.1 certificaat. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om onze medewerkers veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Het is een programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

Erkend leerbedrijf voor schilders

In samenwerking met Savantis, het kennisinstituut voor schilders, zijn wij opgenomen in het SBB-register voor erkende leerbedrijven. In samenwerking met de Schildersvakopleiding Zwolle zijn er door het hele jaar verschillende leerlingschilders bij ons werkzaam. Zij volgen een BBL- of BOL-opleiding en leren bij ons de kneepjes van het vak. Ook zijn er met regelmaat leerlingen van het Nuborgh College uit Elburg bij ons actief om het schildersvak te leren. Zie ook dit artikel en dit artikel over onze samenwerking. Op deze manier willen wij graag onze ambachtelijke kwaliteit van het schilderwerk voor de dag van morgen veilig stellen.

Erkend leerbedrijf voor zakelijke dienstverlening

In samenwerking met het Ecabo zijn wij opgenomen in het SBB-register voor erkende leerbedrijven voor MBO-stages. Bij onze afdeling administratie is er altijd een stagiair werkzaam die een BBL- of een BOL-opleiding volgt.

Koninklijke OnderhoudNL

Wij zijn actief lid van Koninklijke OnderhoudNL. Dit is dé vereniging van (restauratie-)schilders- en (totaal-) onderhoudsbedrijven, industriële onderhouds- en glaszetbedrijven.  Met ruim 2.600 aangesloten bedrijven in 5 marktsegmenten cq. sectoren is OnderhoudNL de grootste vereniging in het (totaal-) gebouwonderhoud en het onderhoud van industriële installaties en kunstwerken in Nederland. Door het professioneel onderhoud wordt alles waar mensen in wonen, werken, leren, recreëren, reizen en vervoeren verduurzaamd en behouden voor de toekomst.

 

Algemene voorwaarden

Op al onze offertes en overeenkomsten zijn van toepassing: voor consumenten de Algemene consumentenvoorwaarden voor de schilders-, onderhouds- en glaszetbranche in Nederland en voor overige opdrachtgevers de Algemene voorwaarden voor de zakelijke markt voor de schilders-, onderhouds- en glaszetbranche in Nederland, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Gouda onder nummer 40409386. Op uw verzoek zenden wij u kosteloos een exemplaar. Bijgaand treft u onze algemene voorwaarden aan.

Pruis Schilderwerken BV OnderhoudNL Algemene Voorwaarden Zakelijk
Pruis Schilderwerken BV OnderhoudNL Algemene Voorwaarden Consument